Manchester Citys historie

Klubben, der blev grundlagt i 1880 under navnet St. Mark’s (West Gorton), har haft sin egen rejse mod succes og har efterhånden etableret sig som en af de førende klubber både i England og internationalt. Bliv klogere på Manchester Citys historie her.

Selvom Manchester United har en imponerende historie, er det umuligt at se bort fra rivalerne på den anden side af byen – Manchester City. Klubben, der blev grundlagt i 1880 under navnet St. Mark’s (West Gorton), har haft sin egen rejse mod succes og har etableret sig som en af de førende klubber både i England og internationalt. Bliv klogere på Manchester Citys historie her.

Startet af præster

Klubben blev oprindeligt dannet af Anna Connell og to præster fra West Gorton Saint Marks Church, der ønskede at skabe en sportsklub for unge mænd i området. Klubbens tidlige år var præget af forskellige navneskift, men den fandt efterhånden sit fodfæste under navnet Ardwick Association Football Club.

Selvom klubben havde moderate resultater gennem årene, var det først med ansættelsen af ​​manager Malcolm Allison og spillerne som Colin Bell og Mike Summerbee, at Manchester City begyndte at skabe opmærksomhed. De vandt FA Cup’en i 1969 og nåede finalen igen året efter. Denne succes gav klubben et øjeblikkeligt løft og bragte dem ind på den engelske fodboldscene.

Men som det ofte er tilfældet med fodboldklubber, oplevede Manchester City sine op- og nedture. I 1980’erne blev klubben ramt af finansielle problemer og kasserede mange talenter i et forsøg på at overleve. I 1998 rykkede klubben ned til 3. division – den laveste position i deres historie.

Euro 2020

Efter en række turbulente år formåede klubben at klatre tilbage op i ligaen og genvinde sin plads i Premier League. I mange år befandt klubben sig i skyggen af Manchester United og blev ofte set som en “andenrangs” klub i byen. Men alt ændrede sig med overtagelsen af ​​sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan som ejer i 2008.

Mansour og pengene

Mansour satte gang i en række økonomiske investeringer, der effektivt gjorde Manchester City til et verdensklassegold der kunne kæmpe med om de største trofæer. Med ankomsten af ​​spillere som Sergio Agüero, Yaya Touré og Kevin De Bruyne begyndte klubben at nå nye højder.

I 2012 fik Manchester City endelig fat i Premier League-trofæet – deres første mesterskab siden 1968. Det var et øjeblik af sød sejr for klubben og dens fans, mens det samtidig markerede begyndelsen på en ny æra for Manchester City.

Med massive økonomiske investeringer kunne Manchester City nu købe verdensklasse spillere og bygge et hold, der var i stand til at udfordre de bedste klubber både nationalt og internationalt. Manager Roberto Mancini var ansvarlig for de tidlige succeser under Mansours ejerskab, men det var Pep Guardiola, der skulle tage klubben til nye højder.

Pep Guardiola

Under Pep Guardiolas ledelse har klubben fortsat med at dominere engelsk fodbold med flere mesterskaber og flotte spilpræstationer. De har også haft gennembrud i europæisk sammenhæng ved at nå semifinalerne i Champions League og etablere sig som en stærk deltager i turneringen.

Guardiola implementerede sin velkendte spillestil med hurtigt pasningsspil og boldbesiddelse. Han hjalp med at forme en talentfuld trup, herunder folk som Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og Gabriel Jesus, der blev nøglefigurerne i Manchester Citys dominans på den engelske scene.

De seneste sæsoner har Manchester City vundet Premier League-titlen flere gange, samtidig med at de også kunne fejre succes i nationale pokalturneringer som FA Cup’en og Carabao Cup’en. Og ikke mindst Champions League i 2022/2023.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *